Webdesign trends

De drie grootste webdesign trends van 2016

Als u een nieuwe website laat ontwikkelen, wilt u natuurlijk wel dat uw online visitekaartje aan de laatste webdesign trends van dit moment voldoet. Bent u benieuwd aan welke webdesign trends uw website dit jaar moet voldoen om op en top innovatief en trendy te zijn? Lees dan in dit artikel wat de grootste webdesign trends van dit jaar zijn en ontwerp uw website op basis van deze trends.

 

Drie belangrijke webdesign trends volgens Exceptis

Volgens de experts van Exceptis zijn er drie webdesign trends die we dit jaar in ieder geval veel terug gaan zien. Welke trends dit zijn, leest u in onderstaande alinea’s.

 

Trend 1: een responsive webdesign

Een responsive webdesign is een webdesign dat niet alleen goed weergegeven wordt op een groot scherm, maar ook op kleinere schermen op de juiste manier getoond wordt. Dit komt omdat een responsive webdesign niet vast staat, maar zich continu aan kan passen op basis van het device van de bezoeker van uw website. Wordt uw website bezocht op een vaste computer, dan ziet het design er bijvoorbeeld anders uit dan wanneer uw website bezocht wordt op een mobiele telefoon of tablet. Zeker als een groot deel van de bezoekers van uw website via een smartphone of tablet op uw online visitekaartje terecht komt, is het verstandig om een website met een responsive webdesign te nemen. In dit geval weet u namelijk zeker dat uw website goed getoond wordt op deze kleinere schermen, zodat er niemand afhaakt en u meer mobiele verkopen kan behalen op uw website. Omdat steeds meer mensen de mobiele telefoon of tablet gebruiken om websites te bezoeken, is het een must om een responsive webdesign te laten ontwikkelen voor uw website.

 

Trend 2: de ‘lange’ website

Een andere trend die we dit jaar veel terug gaan zien, is de trend van de ‘lange’ website. Dit klinkt misschien wat vaag, maar een lange website is simpelweg een website die zo min mogelijk pagina’s heeft en alle informatie juist onder elkaar zet. Dit lijkt misschien wat onoverzichtelijk, maar bij een beperkte hoeveelheid informatie werkt dit juist erg gemakkelijk. De bezoeker van uw website hoeft alleen maar naar beneden te scrollen en u kunt alle informatie op één pagina geven. Een lange website is niet alleen praktisch, maar ziet er ook trendy en professioneel bij. Daar komt nog bij dat de website uitstekend werkt op mobiele devices, waardoor u ook meteen de bezoekers via mobiele telefoons en tablets kunt bedienen met uw unieke website. Let wel goed op dat u niet te veel informatie op één pagina wil zetten, want dit maakt de boel juist onoverzichtelijk. Heeft u echt veel te vertellen op uw website, dan kunt u beter meerdere lange pagina’s ontwikkelen voor uw website. Alle informatie over één specifiek onderwerp, zet u in dit geval op dezelfde pagina.

 

Trend 3: grote afbeeldingen en veel animaties

De tijd dat websites puur gericht waren op het geven van informatie en visueel niet bepaald aantrekkelijk waren, is helemaal voorbij. Wilt u dat uw website er trendy uit ziet, dan moet u meer doen dan het schrijven van aantrekkelijke content voor uw website. Een foto zegt meer dan duizend woorden en dit zien we duidelijk terug in de trendy websites van dit moment. Niet te veel tekst, maar juist grote en opvallende foto’s in combinatie met grappige, aantrekkelijke of interessante animaties. Heeft u bijvoorbeeld een webwinkel met handgemaakte schoenen van Italiaans leer? Dan kunt u van alles over deze schoenen vertellen, maar u kunt er ook voor kiezen om enkele beelden te gebruiken om uw verhaal over te brengen. Geen homepage met ellelange teksten, maar een homepage met een klein stuk tekst en een grote, aantrekkelijke foto van uw product. Heeft u meerdere producten die u in het zonnetje wil zetten? Dan kunt u er ook voor kiezen om een slideshow met foto’s in uw website te verwerken. Dit kan op de homepage van uw website, maar ook op andere pagina’s van uw online visitekaartje.

 

Hulp nodig met het ontwikkelen van een website?

Nu u weet wat de drie grootste webdesign trends van 2016 zijn, heeft u wellicht meer inzicht in het perfecte design voor uw eigen online visitekaartje. Heeft u hulp nodig om uw visie echt tot leven te wekken? Dan helpt Exceptis u graag. Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van eenvoudige websites, zakelijke websites voor grote en kleine bedrijven en uitgebreide webwinkels voor allerlei verschillende soorten producten. Meer weten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, want wij helpen u graag door al uw vragen over het ontwikkelen van een website te beantwoorden.