Vanaf 2017: websites zonder https als onveilig bestempeld door Google

Een paar jaar geleden begonnen bijna alle domeinnamen met http://, maar tegenwoordig is dit wel anders. Steeds meer websites maken gebruik van https:// in plaats van http://, wat betekent dat zij extra veiligheid kunnen bieden aan de bezoekers van hun website met een speciaal veiligheidscertificaat. Dit wordt ook wel een SSL certificaat genoemd. Heeft u een webshop laten maken die niet is voorzien van een SSL certificaat, dan overtreed u zelfs de wet. Heeft u nog geen https:// voor de domeinnaam van uw website staan? Dan raden wij u aan om dit voor 2017 toch te regelen. Vanaf 2017 gaat Google websites met http:// namelijk als ‘onveilig’ bestempelen, met alle gevolgen van dien.

Geen https://? Dan krijgt u de stempel van een onveilige website

Heeft u nu nog geen https://, dan is er niets aan de hand. Google ziet uw website niet als extreem veilig door het ontbreken van het veiligheidscertificaat bij https://, maar uw website is niet meteen onveilig. Vanaf volgend jaar gaat dit veranderen, want dan gaat Google websites zonder https:// als ‘onveilig’ bestempelen. Dit betekent dat er een kruisje voor de url van uw website komt te staan, die aangeeft dat uw website volgens Google niet veilig is.

 

Veel mensen bezoeken liever geen onveilige websites. Heeft u een website zonder https:// en wordt uw site in 2017 als onveilig bestempeld door Google? Dan is de kans groot dat de bezoekersaantallen van uw website flink gaan dalen. Uit angst om gedupeerd te worden door een onveilige website, zullen veel internetgebruikers de site namelijk meteen weg klikken als ze zien dat de website door Google als onveilig wordt gezien.

 

Van http:// naar https://? Geen gevolgen voor uw online vindbaarheid

Veel online ondernemers hebben nog geen https:// voor hun domeinnaam staan omdat ze bang zijn dat deze verandering een negatieve invloed heeft op hun online vindbaarheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat het aanpassen van http:// naar https:// helemaal geen negatieve gevolgen heeft voor de online vindbaarheid van uw website, wat betekent dat u deze stap zonder enige zorgen kunt nemen. Wij raden u dan ook aan om uw website in 2017 om te zetten van http:// naar https://, zodat uw website in ieder geval niet als onveilig wordt gezien.

 

Exceptis is u graag van dienst bij de transitie van http:// naar https://. Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.