Hoge omzet rond de feestdagen? Bereid u goed voor

De meeste e-commerce ondernemers zien een grote piek in hun omzet in de maand december. Niet alleen door de komst van sinterklaas en de vele cadeautjes die met deze feestdag gepaard gaan, maar ook zeker door kerst en de jaarwisseling. Wilt u optimaal profiteren van de koopzucht van consumenten in de decembermaand? Dan is het belangrijk om u goed voor te bereiden op deze drukke periode.

 

Meer omzet tijdens de feestdagen: drie tips

Er zijn diverse dingen die u kunt doen om uw omzet tijdens de feestdagen te verhogen. Ten eerste kunt u speciale acties introduceren, zoals acties die klanten extra korting geven op hun sinterklaascadeaus of het mogelijk maken om de kerstoutfit goedkoper aan te schaffen. Daarnaast kunt u uw webwinkel een feestelijk tintje geven. Dit is niet verplicht, maar een webwinkel in sinterklaas- of kerstsfeer, kan wel voor meer omzet zorgen.

 

Tot slot is het belangrijk om uw webwinkel in snelheid te optimaliseren. Consumenten hebben al nooit zin om te wachten op een website die lang moet laden, maar rond sinterklaas en kerst al helemaal niet. Omdat veel mensen haast hebben met het aanschaffen van de cadeaus, is het belangrijk dat uw webwinkel zo snel mogelijk ingeladen kan worden.

 

Hoge verkopen in december? Start op tijd met de voorbereiding

Wilt u echt profiteren van een hoge omzet in de maand december? Dan is het belangrijk om uw webshop goed voor te bereiden op deze drukke maand. U kunt beginnen met het doorvoeren van bovenstaande tips in de maand november, maar vaak is dit net te laat. Begint u nu al met de voorbereiding op de drukke maand december, dan bent u beter voorbereid dan ondernemers die in de maand november beginnen. Dit betekent dat u beter ingespeeld bent op de drukke periode, met een mogelijk nog hogere omzet tot gevolg.

 

Hulp nodig bij het verbeteren van uw webwinkel voor de drukke maand december? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag. Zo kunnen wij u advies geven over uw webwinkel, maar kunnen we ook enkele verbeteringen doorvoeren om uw omzet van de drukste maand van het jaar te verhogen.