Vier eisen waar een goed webdesign aan moet voldoen

De kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van uw website worden voor een groot deel bepaald door het ontwerp van uw website, ook wel het webdesign genoemd. Wilt u een professioneel webdesign gebruiken voor uw online visitekaartje? Dan moet dit ontwerp in ieder geval aan enkele belangrijke eisen voldoen. Welke eisen dit zijn, leest u op deze pagina.

 

Eis #1: het webdesign moet overzichtelijk zijn

Niemand wil verdwalen in een website en daarom moet een goed webdesign altijd overzichtelijk zijn. De informatie op uw website moet niet alleen duidelijk geclusterd worden, maar ook overzichtelijk gepresenteerd worden op uw website. Wordt er naar specifieke informatie gezocht op uw site, dan moet deze informatie binnen enkele seconden vindbaar zijn.

 

Eis #2: het webdesign moet bij uw bedrijf passen

Een goed webdesign is niet alleen overzichtelijk, maar past ook bij uw bedrijf. Heeft uw bedrijf al een huisstijl, dan moet het webdesign van uw site hier helemaal op aansluiten. Heeft u nog geen huisstijl voor uw bedrijf, dan is het alsnog belangrijk dat uw webdesign bij uw bedrijf past. Zo moet het ontwerp bij de kernwaarden van uw bedrijf passen, maar ook bij datgene wat uw bedrijf uit wil stralen en de branche waarin u werkzaam bent met uw organisatie.

 

Eis #3: het webdesign moet aansluiten bij de laatste trends

Laat u een nieuw webdesign ontwikkelen en wilt u hier enkele jaren plezier van hebben, dan moet het ontwerp in ieder geval bij de laatste trends van het moment aansluiten. Dit betekent onder andere dat het design responsive is, maar ook dat het er trendy en nieuw uit ziet. Laat u een design ontwikkelen dat niet bij de laatste trends aansluit, dan is het ontwerp binnen enkele jaren of zelfs enkele maanden tijd al hopeloos verouderd.

 

Eis #4: het webdesign moet er professioneel uit zien

Een goed webdesign geeft uw website een professionele en betrouwbare uitstraling. Websites met een professionele en betrouwbare uitstraling bereiken meer dan websites met een twijfelachtige look, dus professionaliteit en betrouwbaarheid zij erg belangrijk bij het ontwikkelen van een webdesign. Wilt u ook een website laten maken met een schitterend design? Exceptis helpt u graag verder.