Een trendy betaalmogelijkheid: de Bitcoin

Heeft u een webwinkel, dan is het gebruikelijk om verschillende soorten betaalmogelijkheden aan te bieden aan uw klanten. De meeste webwinkels bieden betaalmethoden als iDeal, PayPal, Mastercard en Visa aan, maar er zijn nog enkele andere betaalmogelijkheden die u toe kunt voegen aan uw webwinkel. Eén van de nieuwste betaalmethoden die u aan uw klanten aan kunt bieden, is de Bitcoin. Wat dit precies voor betaalmogelijkheid is en hoe de betaalmethode werkt, leest u op deze pagina.

 

De Bitcoin: een korte introductie

De Bitcoin is een online valuta die enkele jaren voor het eerst op de markt geïntroduceerd werd. Wat deze valuta zo uniek maakt, is het feit dat het om een munt gaat die niet tastbaar is. De munt bestaat op het scherm van uw computer, maar u kunt de munt niet vastpakken zoals bij de euromunten en eurobiljetten bijvoorbeeld wel het geval is. Het is een online betaalmiddel, dat voor diverse online toepassingen gebruikt kan worden.

 

Betalen met de Bitcoin

De meeste mensen die Bitcoins in hun bezit hebben, verkregen deze valuta door de Bitcoins zelf te ‘minen’. U gebruikt een speciaal programma om uw computer aan het werk te zetten en na een tijdje verschijnt er vanzelf een Bitcoin in uw online portemonnee. Deze Bitcoin kunt u vervolgens in zijn geheel, maar ook in delen uitgeven. Accepteert uw webwinkel de betaalmogelijkheid Bitcoin, dan betekent dit dat klanten met Bitcoins hun aankopen met deze online valuta in uw webwinkel kunnen betalen. De waarde van de Bitcoin ten opzichte van de euro is flexibel en kan eenvoudig via het internet achterhaald worden.

 

Lang niet iedereen heeft Bitcoins in zijn of haar bezit. Richt u zich echter op een specifieke doelgroep, zoals technisch georiënteerde mensen met een neusje voor nieuwe innovaties, dan is de kans zeker aanwezig dat (een deel van) uw doelgroep Bitcoins heeft. Door deze betaalmogelijkheid aan uw website toe te voegen, kunt u deze doelgroep bedienen en zo meer omzet maken met uw webshop.

 

Meer weten over het betalen met Bitcoins of het ontwikkelen van een eigen webwinkel met Bitcoin als betaalmiddel? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.