PayPal steeds populairder onder online shoppers

Uit recente cijfers van betaalbedrijf PayPal is gebleken dat dit bedrijf fors meer klanten heeft gekregen. Vorig jaar werd het bedrijf losgekoppeld van eBay en sinds dit moment heeft de organisatie maar liefst 4,5 miljoen nieuwe klanten aangesloten en 1,4 miljard transacties verwerkt. Opvallend feitje: dit zijn de cijfers van een enkel kwartaal, wat betekent dat echt veel online shoppers over de gehele wereld gebruik maken van de diensten van dit betaalbedrijf.

26 procent meer transacties dan een jaar geleden

Kijken we naar het aantal transacties dat PayPal verwerkte in het eerste kwartaal van 2016, dan zien we dat dit aantal 26 procent hoger ligt dan het aantal transacties een jaar daarvoor. Dit betekent simpelweg dat meer en meer mensen hun favoriete producten betalen door gebruik te maken van PayPal, wat het voor webwinkels belangrijk maakt om deze betaalmogelijkheid aan te bieden.

 

Bedien meer klanten, voeg PayPal toe als betaalmiddel

Veel mensen die vroegtijdig afhaken voor het plaatsen van een bestelling, doen dit omdat hun betaalmogelijkheid naar wens niet wordt aangeboden in de betreffende webwinkel. Wil klant X bijvoorbeeld met iDeal betalen en wordt deze betaalmogelijkheid niet aangeboden? Dan is de kans groot dat hij of zij afhaakt en dus geen bestelling plaatst. Omdat steeds meer mensen met PayPal betalen, ook in Nederland, is het belangrijk om ook dit betaalmiddel aan te bieden in uw webwinkel. Het betaalmiddel zal niet zo veel gebruikt worden als iDeal of de creditcard, maar het kan zeker voorkomen dat klanten geen bestelling plaatsen door het ontbreken van deze betaalmogelijkheid. Wilt u zo veel mogelijk klanten bedienen, dan raden wij u aan om ook deze betaalmogelijkheid toe te voegen aan het online winkelwagentje van uw webwinkel. Uiteraard kan Exceptis uw webshop koppelen met Paypal, maak nu contact voor een offerte.