Meer conversie in uw webwinkel? Gebruik landingspages

Wie een eigen webwinkel heeft, wil natuurlijk zo veel mogelijk winst maken met deze online shop. Er zijn diverse manieren om de conversie van uw webwinkel te verhogen, bijvoorbeeld door een kort bestelproces door te voeren en door diverse ‘call to actions’ op uw webwinkel te zetten. Een effectieve methode voor meer conversie die vaak vergeten wordt, is door landingspages te ontwikkelen voor uw online shop. Wat dit precies inhoudt en waarom dit zo goed werkt, leest u op deze pagina.

Landingspages voor uw online shop: wat houdt dit in?

Een landingspage wordt ook wel een landing page genoemd en is een pagina op uw website waar uw bezoekers op terecht komen nadat zij op een speciale link hebben geklikt. Het gaat vaak om een link in een zoekmachine of in een online marketing campagne, die naar een pagina leidt over een specifiek product of een specifieke productcategorie in uw online shop. Zo kunt u bijvoorbeeld een landingspage maken die helemaal in het teken staat van een nieuw product in uw assortiment, om de verkoop van dit specifieke product te stimuleren.

 

Landingspages voor meer conversie: hoe zit dat?

Het ontwikkelen van landingspages om mensen vanuit Google of Google Adwords naar uw webwinkel te lokken, heeft twee voordelen. Ten eerste komt uw webwinkel hoger in de zoekresultaten van Google door het ontwikkelen van landingspages, wat betekent dat u mogelijk meer bezoekers op uw website krijgt die via deze populaire zoekmachine komen.

 

Ten tweede profiteert u van hogere conversie, simpelweg omdat de bezoeker direct weet dat hij of zij op de perfecte plek is gekomen om een specifiek product aan te schaffen. Is dit besef er, dan is de kans groter dat er een aankoop wordt gedaan en dit betekent dat uw conversie stijgt.

Hulp nodig met uw landingspages? Wij helpen u graag

Heeft u al een eigen webwinkel, maar heeft u nog geen landingspages voor deze online shop ontwikkeld om uw conversie te verhogen? Dan helpen wij u graag. Landingpages zijn natuurlijk niet uitsluitend geschikt voor webwinkels, maar ook voor websites. In sommige gevallen is het niet verstandig om alleen voor een vernieuwing landingpages te kiezen, maar is het echt tijd om de website compleet te vernieuwen. Wilt u een nieuwe webwinkel laten maken of een nieuwe website laten maken? Dan is Exceptis u ook graag van dienst.