Material Design: de nieuwe versie van het Flat Design

Een groot deel van de websites die in het jaar 2016 ontwikkeld zijn, hebben een zogeheten Flat Design gekregen. Een Flat Design is een plat design voor een website, waar zo min mogelijk dimensionale elementen aan toe zijn gevoegd om de website zo overzichtelijk mogelijk te houden. Een mooie en overzichtelijke manier om uw website vorm te geven, maar veel mensen vonden het Flat Design toch net iets te plat en net iets te eenvoudig. Voor hen is er nu het Material Design: de opvolger van het Flat Design.

 

Het Material Design: een korte kennismaking

Het Material Design lijkt op het Flat Design, maar is net wat meer ontwikkeld dan deze platte vormgeving voor een website of webwinkel. Wat het Material Design anders maakt dan het Flat Design, is het feit dat er bij het Material Design net wat meer diepte wordt gebruikt. Een website met deze vormgeving is niet helemaal plat, maar wordt verrijkt met enkele diepere elementen in het vrij eendimensionale ontwerp. Hierdoor blijft de website overzichtelijk, maar ziet het ontwerp er net iets gelikter, professioneler en unieker uit.

 

Het Material Design is perfect voor mensen die het Flat Design wel mooi vinden, maar deze vormgeving net iets te plat en te eenvoudig vinden voor hun eigen website. Daarnaast is deze vormgeving ideaal voor mensen die met de tijd mee willen gaan, maar niet hetzelfde ontwerp willen gebruiken als veel andere bedrijven in dezelfde branche.

 

Het Material Design: geschikt voor iedere website

Het Flat Design wordt voornamelijk toegepast in bepaalde branches, maar het Material Design is wat toegankelijker. Zo ziet u het Flat Design voornamelijk terug in trendy websites van online marketing bureaus, websiteontwikkelaars en andere bedrijven die zich voornamelijk op de online wereld richten, terwijl het Material Design eigenlijk in iedere branche gebruikt kan worden. U kiest helemaal zelf hoe ‘plat’ het ontwerp van uw website moet worden, wat betekent dat u deze vormgeving voor een website in iedere branche toe kunt passen. Heeft u interesse in een dergelijk webdesign? Uw website laten maken door Exceptis is in dat geval een slimme zet.