Hoog in Google met uw website: drie belangrijke SEO tips

Om zo veel mogelijk bezoekers op uw website te krijgen, is het belangrijk dat uw online visitekaartje hoog in de zoekresultaten van Google staat. Ongeveer 80 procent van de bezoekers van de gemiddelde website komt via Google, dus een hoge positie in de zoekresultaten is zeker belangrijk. Staat uw website op dit moment nog niet zo hoog in de zoekresultaten van Google en wilt u hier verandering in brengen? Lees dan in dit artikel hoe u dit kunt doen.

Tip 1: maak uw website mobiel vriendelijk

Twijfelt u nog of u een mobiele website moet laten maken? Google waardeert websites automatisch beter als deze mobiel vriendelijk zijn, ofwel goed werken op mobiele apparaten als smartphones en tablets. Exceptis helpt u graag uw website of webwinkel mobiel vriendelijk in te steken, zodat u hoger in de zoekresultaten van Google komt. Bijkomend voordeel: uw website is gebruiksvriendelijker op mobiele apparaten, wat uw online conversie ten goede doet.

 

Tip 2: zorg voor kwalitatieve content

Waar Google ook naar kijkt bij het indexeren van websites, is de content die op de websites staat. Heeft u kwalitatief hoogwaardige content op uw website staan, dan komt uw website automatisch hoger in de zoekresultaten van Google te staan. U kunt kwalitatief hoogwaardige content aan uw website toevoegen door uw pagina’s te herschrijven met relevante en interessante content, maar ook door een blog te starten. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat de content van uw website geschreven wordt voor de bezoekers van uw website. Zoekmachine vriendelijke teksten zijn prima, maar deze moeten wel goed leesbaar zijn voor mensen.

 

Tip 3: investeer in linkbuilding

Tot slot kunt u in linkbuilding investeren om uw website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Investeert u in linkbuilding, dan vraagt u of betaalt u andere websites om links naar uw website te plaatsen. Let altijd goed op dat u hoogwaardige websites betaalt om links te plaatsen en geen links laat plaatsen vanuit slechte websites. Dit is goedkoper, maar dit levert u juist een slechtere positie in de zoekresultaten van Google op.

 

Heeft u hulp nodig om uw website hoger in Google te krijgen? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag door u advies te geven en uw website eventueel onder handen te nemen.