Het hamburgermenu: niet alleen voor mobiele websites

Kijken we naar het design van een mobiele website en het design van een website die op de desktop getoond wordt, dan zien we veel verschillen. Zo worden mobiele websites over het algemeen wat overzichtelijker en rustiger gemaakt, zodat het navigeren op een klein scherm zo gemakkelijk mogelijk is. Hoewel mobiele websites en standaard websites nog steeds veel van elkaar verschillen, nemen veel desktop websites toch een belangrijk mobiel element over in het design. Het gaat om het zogeheten hamburgermenu: een menu dat voorheen voornamelijk voor mobiele sites gebruikt werd en nu ook steeds meer bij standaard websites terugkomt.

 

Het hamburgermenu: een korte kennismaking

Het hamburgermenu is het icoontje met drie streepjes onder elkaar dat u meestal ziet als u een website op uw mobiel of tablet bekijkt. Soms komt het menu enkel terug als icoon, maar soms staat er ook de tekst ‘menu’ of ‘ga naar’ bij. Een hamburgermenu icoontje geeft de bezoeker van een website aan dat daar het menu van de website te vinden is. Klikt of drukt u op het icoontje, dan klapt het menu uit.

 

De voordelen van een hamburgermenu voor standaard websites

Het hamburgermenu is speciaal ontwikkeld voor mobiele websites en dit komt omdat het menu zo veel mogelijk ruimte bespaart. Toch wordt het menu niet meer alleen gebruikt bij mobiele websites, maar zien we het ook steeds vaker terug bij standaard websites. Gebruikt u een hamburgermenu op uw standaard website, zoals deze op de desktop getoond wordt, dan profiteert u van diverse voordelen. Het eerste voordeel van het menu, is dat steeds meer mensen precies weten wat het icoontje inhoudt. Zien de bezoekers van uw website dit icoontje, dan weten de meeste mensen wel dat het menu van de website achter het icoon schuilt. Een ander voordeel van het hamburgermenu, is het feit dat u het menu op deze manier kunt verkleinen. Dit betekent dat u meer ruimte over heeft voor andere elementen van uw website, zoals de boodschap die u wil verkondigen aan uw bezoekers. Tot slot is het menu leesbaar en effectief, wat zeker in het voordeel is van uw online visitekaartje.

 

Wilt u van deze voordelen profiteren? Laat dan een hamburgermenu in uw website verwerken en maak uw website net wat overzichtelijker, duidelijker en bovendien moderner.