Drie webdesign trends die in 2017 nog groter gaan worden

Een kwalitatief hoogwaardige website moet niet alleen goed in elkaar zitten, maar ook helemaal bij de laatste trends aansluiten. Wilt u uw website een grote opknapbeurt geven en bent u benieuwd welke webdesign trends u hierbij door moet laten voeren? Lees dan in dit artikel welke trends op dit moment al groot zijn, maar in het jaar 2017 nog groter zullen worden.

 

Trend 1: een hero image

Een hero image is een grote afbeelding die u helemaal aan de bovenkant van uw website plaatst. De hero image is een opvallende, mooie foto die bij het design van uw website aansluit en bovendien bij uw bedrijf past. Op dit moment kiezen al steeds meer ondernemers voor een hero image voor hun website, maar volgend jaar wordt deze trend nog groter. Voor volgend jaar wordt namelijk verwacht dat de meeste ondernemers hun slider zullen verwijderen, om hier plek te maken voor een hero image naar keuze.

 

Trend 2: een lange website

Tegenwoordig is het de trend om een website zo veel mogelijk op een enkele pagina te tonen. Uitgebreide menu’s worden zo veel mogelijk geschrapt en het grootste deel van de informatie op een website, wordt op een enkele pagina geplaatst. Dit betekent logischerwijs dat websites steeds langer worden, aangezien er meer informatie op een enkele webpagina moet komen te staan.

 

Trend 3: illustraties in plaats van foto’s

Voorheen werd er veel gebruik gemaakt van stockfoto’s op websites, maar tegenwoordig stappen steeds meer ondernemers hier vanaf. Om toch afbeeldingen op hun website te plaatsen, worden de standaard stockfoto’s vervangen door illustraties. Deze illustraties kunt u zelf laten ontwikkelen, maar u kunt er ook voor kiezen om standaard illustraties op uw website te plaatsen. Dit jaar zijn er al veel stockfoto’s verdwenen, maar deze trend zal zich nog zeker voortzetten in 2017. Verwacht wordt dat er aan het einde van 2017 bijna geen websites meer zullen zijn met een groot aantal stockfoto’s. Wilt u ook een website laten maken volgens de laatste trends? Exceptis helpt u graag verder.