Drie redenen om wekelijks een back-up van uw website te maken

Neemt u een hostingpakket af bij Exceptis, dan wordt er iedere week een complete back-up van uw website gemaakt. Dit lijkt misschien wat overbodig, maar naar onze mening is het zeker geen overbodige luxe om wekelijks een back-up van uw website te maken. Waarom dit zo belangrijk is, leest u op deze pagina.

 

Reden #1: uw website verandert continu

De meeste mensen maken alleen een back-up van de eerste versie van hun website. Gaat er iets mis en gaat de hele website verloren, dan zetten ze deze back-up terug om hun website weer online te zetten. De eerste versie van de website is misschien al vrij compleet, maar de gemiddelde website verandert continu. Heeft u alleen een back-up van de eerste versie van uw site, dan moet u veel teksten opnieuw schrijven, veel afbeeldingen opnieuw plaatsen en misschien zelfs hele pagina’s opnieuw maken. Maakt u iedere week een back-up van uw website, dan bent u hooguit de aanpassingen van een week tijd kwijt als u de back-up terug moet plaatsen.

 

Reden #2: websites worden steeds vaker gehackt

De websites van Exceptis zijn standaard goed beveiligd tegen hackers en andere internetcriminelen, maar helaas worden deze criminelen steeds handiger en slimmer. Wordt uw website toch gehackt, dan kunt u de schone versie van uw website direct terugzetten door de back-up terug te plaatsen. Door iedere week een back-up te maken van uw website, is dit nooit een hele oude versie van uw site.

 

Reden #3: u kunt gemakkelijker experimenteren met uw website

Het veranderen van de indeling van uw website, het aanpassen van het design van het uw website en het doorvoeren van andere rigoureuze veranderingen doet u toch gemakkelijker als u een recente back-up heeft gemaakt van uw site. Heeft u een back-up, dan kunt u zonder zorgen experimenteren met (het design van) uw site. Gaat er iets mis, dan zet u de recente update namelijk gewoon terug en is er niets aan de hand. Heeft u een oudere back-up van uw website, dan gaat u toch minder gemakkelijk experimenteren met (het design van) uw online visitekaartje omdat er in dit geval meer op het spel staat.

 

Wilt u ook een website laten bouwen? Vraag dan nu een offerte aan.