Drie manieren om het conversiepercentage van uw webwinkel te verbeteren

Het conversiepercentage van uw online shop geeft aan welk percentage van de bezoekers van uw online shop, daadwerkelijk een bestelling plaatsen. Is het conversiepercentage van uw online shop 1 procent, dan betekent dit dat 1 procent van alle bezoekers van uw webwinkel een bestelling plaatst.

 

Verhoogt u het conversiepercentage van uw online shop, dan levert u meer bestellingen en verhoogt u uw omzet. Hoe u het conversiepercentage van uw webwinkel kunt verbeteren, leest u in dit artikel.

 

Zorg voor lage verzendkosten

Webwinkels met hoge verzendkosten worden over het algemeen vaker weg geklikt dan webwinkels met lage verzendkosten of webwinkels zonder verzendkosten. Zeker als u goedkope producten verkoopt, is het belangrijk om lage verzendkosten te hanteren in uw online shop. Zijn de verzendkosten hoger dan de aankoopprijs van een specifiek product, dan is dit een belangrijke reden voor veel consumenten om uw online shop weg te klikken zonder een aankoop te doen.

 

Bied verschillende betaalmogelijkheden aan

Hoe meer betaalmogelijkheden u aanbiedt, des te groter de kans is dat de bezoeker van uw online shop een bestelling plaatst. Biedt u enkel de mogelijkheid aan om betalingen te voldoen met een creditcard of PayPal, dan haken alle klanten die met iDeal willen betalen al af. Bied in ieder geval de betaalmogelijkheden iDeal, MasterCard en Visa aan, want deze betaalmethoden worden het meest gebruikt in Nederland.

 

Houd het bestelproces zo kort mogelijk

Veel consumenten knappen af op lange bestelprocessen waarbij ze vele verschillende invulvelden moeten voorzien van persoonlijke gegevens. Maak het snel bestellen van producten mogelijk door het bestelproces zo kort mogelijk te houden. Ook raden wij het af om het verplicht registreren van klanten te schrappen en klanten zelf te laten kiezen of ze een account willen aanmaken voor uw online shop. Willen ze dit niet, dan bestellen ze zonder account en bent u in ieder geval geen klant kwijt.

 

Een klantvriendelijke en conversiegerichte webwinkel laten ontwikkelen? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van webshop ontwikkeling.