De drie belangrijkste SEO trends voor 2017

Wie zijn of haar website hoger wil laten ranken door Google, moet rekening houden met de laatste trends op het gebied van SEO of zoekmachineoptimalisatie. Ieder jaar komen er weer enkele nieuwe SEO trends naar voren, die u kunt implementeren om uw website hoger te laten waarderen door Google. Bent u benieuwd met welke drie SEO trends u volgend jaar rekening moet houden? Lees dan in dit artikel wat de belangrijkste SEO trends van 2017 zullen zijn.

 

Trend #1: SEO is nog lang niet dood

Sommige marketingexperts roepen dat SEO of zoekmachineoptimalisatie dood is of binnenkort dood zal gaan. Zij denken dat het niet meer nodig is om uw website te verbeteren op het gebied van SEO, aangezien een website met goede content toch wel goed geïndexeerd wordt door Google. In de SEO trends van 2017 komen deze experts hierop terug, aangezien uit recente ontwikkelingen blijkt dat diverse SEO aanpassingen zeker voor verschillen zorgen in de ranking door Google. U hoeft niet heel uw marketingbudget te investeren in SEO, maar zoekmachineoptimalisatie zorgt zeker wel voor een betere positie in Google.

 

Trend #2: een goede gebruikerservaring is erg belangrijk

Google kijkt niet alleen naar de teksten op uw website, de metatags op pagina’s, de keywords die op pagina’s verwerkt zijn en de overzichtelijkheid van uw website, maar ook zeker naar de gebruikerservaring van uw website. Hoe beter de gebruikerservaring van een website, hoe hoger deze website door Google geïndexeerd zal worden. Zorg daarom niet alleen voor een mooie website en een website die zoekmachine vriendelijk is, maar zorg ook zeker voor een gebruiksvriendelijk online visitekaartje.

 

Trend #3: de mobiele website moet van hoge kwaliteit zijn

In 2016 was het nog een vereiste om gewoon een mobiele website te hebben voor een goede positie in Google, in 2017 gaan we nog een stapje verder. Nu is het niet genoeg om gewoon een mobiele website te hebben voor een goede positie, maar moet deze website ook van hoge kwaliteit zijn. Een kleine fout in een mobiele website met een slechte weergave als gevolg kan u zomaar uw hoge positie in de zoekresultaten van Google kosten.

 

Hulp nodig met de zoekmachineoptimalisatie van uw website? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag bovenstaande trends door te voeren in uw webwinkel of website.