Onderzoek: zelfstandige met eigen website heeft meer omzet

“Waarom zou een zzp’er een website laten maken? Het kost toch alleen maar geld.” Deze opvatting blijkt onjuist te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een website ZZP’ers in Nederland maar liefst 22.500 euro extra oplevert. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van SIDN, onder in totaal 1280 ZZP’ers in diverse branches. De meeste ZZP’ers hadden al een eigen website en dit is maar goed ook, want een website levert een zelfstandige gemiddeld 22.500 euro extra omzet op per jaar.

 

Online zichtbaarheid belangrijkste doel van eigen website

De meeste respondenten die aan het onderzoek deelnamen, gaven aan een eigen website te hebben om de online zichtbaarheid van hun bedrijf te vergroten. Ook gaven ze aan hun website te gebruiken om hun expertise te laten zien, hun geloofwaardigheid als ZZP’er te versterken en het bereik van hun bedrijf te vergroten. Het daadwerkelijk online verkopen van producten en diensten via de website werd minder gedaan, namelijk door 30 procent van de ondervraagden.

 

Maar liefst 95 procent van de respondenten van het onderzoek heeft een eigen website. Dit is maar goed ook, want uit het onderzoek is zeker gebleken dat ondernemers niet voor niets een website hebben. ZZP’ers zonder website lopen jaarlijks gemiddeld 22.500 euro mis, wat veel meer is dan de investering in een online visitekaartje.

 

Nog geen eigen website als ZZP’er? Laat deze direct ontwikkelen

Wilt u voorkomen dat u ieder jaar 22.500 euro misloopt door het ontbreken van een eigen website als ZZP’er? Een professionele website laten maken is dan de oplossing. Laat dan direct een eigen website ontwikkelen door gebruik te maken van de expertise van Exceptis. U geeft aan hoe uw website eruit moet zien en de professionals van Exceptis gaan voor u aan de slag om de perfecte website te ontwikkelen. En omdat de investering van een eigen website altijd vele malen kleiner is dan de extra omzet van 22.500 euro, is het voor iedere ZZP’er zonder website interessant om een online visitekaartje te laten maken.

 

Meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Bent u benieuwd naar de kosten van een eigen website? Dan kunt u geheel vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen voor uw eigen website.