Een veilige webwinkel: een echte must voor online ondernemers

Een webwinkel moet er professioneel, aantrekkelijk en overzichtelijk uit zien en de juiste producten aanbieden, maar dit zijn niet de enige eisen waar een goede online shop aan moet voldoen. Wilt u dat uw webwinkel echt een succes wordt, dan moet de online shop namelijk ook op en top veilig zijn. Dit betekent dat de gegevens van uw klanten niet gestolen kunnen worden, uw eigen gegevens optimaal beschermd worden en er niet ingebroken kan worden in een verbinding om online te betalen. Waarom een veilige webwinkel zo belangrijk is en hoe u een veilige webwinkel kunt (laten) ontwikkelen, leest u op deze pagina.

 

Internetcriminaliteit: nu al groot en wordt alleen maar groter

Er zijn al veel internetcriminelen actief in Nederland en de rest van de wereld, maar het aandeel van deze criminelen wordt door de jaren heen alleen nog maar groter. Dit komt omdat het aandeel van e-commerce alleen maar groter wordt: er komen meer en meer online shops bij, steeds meer consumenten winkelen online en fysieke winkels veranderen langzaam in online shops. Niet alleen slimme ondernemers, maar ook internetcriminelen profiteren van deze groei. Dit betekent dat als u een webwinkel gaat beginnen, het steeds belangrijker is om deze webwinkel zo veilig mogelijk in te steken.

 

Een veilige webwinkel ontwikkelen: drie tips

Het ontwikkelen van een op en top veilige webwinkel lijkt misschien lastig, maar dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Drie tips die u kunt gebruiken bij het ontwikkelen van een veilige webwinkel, zijn de volgende:

  1. Gebruik een SSL-verbinding voor uw webwinkel. Deze verbinding is veilig en kan niet gekraakt worden door internetcriminelen.
  2. Bied veilige betaalmethoden aan. Betaalmethoden als iDeal, een creditcardbetaling en PayPal zijn betrouwbaar en kunnen minder snel gekraakt worden door internetcriminelen.
  3. Zorg voor goede wachtwoorden voor uw CMS. Wordt het CMS van uw webwinkel gekraakt door internetcriminelen, dan bent u ver van huis. Zorg voor goede wachtwoorden en u verkleint de kans op een hack.

 

Heeft u hulp nodig met het ontwikkelen van een veilige webwinkel? Neem dan contact op met Exceptis, want wij helpen u graag uw op en top veilige en betrouwbare online shop te ontwikkelen.