Meer online conversie nodig? Zorg voor een snelle website!

Veel online ondernemers besteden veel tijd, geld en energie in de looks van hun website. Natuurlijk is het belangrijk dat uw website er aantrekkelijk, inspirerend en betrouwbaar uit ziet, maar dit betekent niet dat het design van uw website altijd op nummer één staat. Naast een mooi design, moet uw website namelijk ook altijd snel zijn. Dit betekent dat u bepaalde design elementen beter niet door kunt voeren, simpelweg omdat deze elementen uw website langzaam maken.

 

Het belang van een snelle website

Een website moet er mooi uit zien, maar niets schrikt zo snel af als een website die er veel te lang over doet om helemaal in te laden. Mensen die uw website bezoeken om iets te kopen, hebben namelijk helemaal geen zin om langer dan 10 seconden te wachten tot uw foto’s ingeladen zijn. Duurt het te lang om uw website helemaal te openen, dan is de kans groot dat de bezoekers van uw website al lang hun geduld verloren hebben. Dit betekent dat zij uw website weg klikken, om vervolgens bij uw concurrent te gaan winkelen. Uit onderzoek is gebleken dat een website er maximaal zeven seconden over mag doen om helemaal in te laden. Dit betekent dat als het langer dan zeven seconden duurt om een pagina te openen, de kans groot is dat uw website alweer weg geklikt wordt. Wilt u dit voorkomen, dan moet u er alles aan doen om uw website zo snel mogelijk te maken.

 

Een snelle website: drie cruciale tips

Er zijn diverse dingen die u kunt doen om uw website sneller te maken. De drie dingen die u zeker moet doen als u uw website wat sneller wil maken, zijn de volgende:

  1. Sluit een goed hostingpakket af, met voldoende schijfruimte. Hoe meer schijfruimte u heeft, hoe sneller uw website wordt.
  2. Verwijder ‘grote’ design onderdelen van uw website als u deze niet echt nodig heeft. Denk hierbij aan filmpjes die geen meerwaarde hebben, onbelangrijke animaties en grote achtergrondafbeeldingen die eigenlijk niets voor uw website doen.
  3. Maak afbeeldingen kleiner. Door afbeeldingen kleiner te maken, hoeft er minder content ingeladen te worden en wordt uw website sneller.
  4. Optimaliseer javascript bestanden.
  5. Optimaliseer css bestanden.

 

Wilt u ook de snelheid van uw website testen? Dan kunt u dit doen aan de hand van twee handige tools, namelijk Google Pagespeed en Pingdom Pagespeed.

 

Neemt u een website af bij Exceptis, dan weet u zeker dat u een snelle website krijgt. Dit betekent dat mensen uw website niet weg zullen klikken, waardoor u betere omzet- en winstcijfers kunt behalen. Exceptis kan ook uitsluitend de snelheid van uw website optimaliseren. Neem hiervoor contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.