Belangrijke trend voor websites: less is more

Kijken we naar websites van de jaren 90, dan zien deze websites er heel anders uit dan de websites die tien jaar later gemaakt werden. Webdesigns hebben door de jaren heen vele ontwikkelingen en trends doorgemaakt en dit is nog altijd de orde van de dag. Zo worden er iedere maand nog steeds nieuwe online ontwikkelingen en trends geïntroduceerd, waaronder trends als responsive designs, one page websites en mobiele websites. Welke trend de afgelopen maanden steeds populairder is geworden onder online ondernemers, leest u in dit artikel.

 

Een trendy website is een eenvoudige website

Wilt u nu een trendy website beheren, dan moet u er alles aan doen om uw website zo eenvoudig mogelijk in te steken. Op dit moment zijn eenvoudige websites helemaal ‘in’ en worden websites ontwikkeld vanuit het oogpunt van ‘less is more’. Overbodige informatie wordt verwijderd, nietszeggende foto’s of afbeeldingen worden weggelaten en de webteksten worden zo kort en ‘to the point’ mogelijk. De ingewikkelde webdesigs met vele visuele effecten? Deze designs waren ooit interessant, maar volgens de laatste trends zeker niet meer.

 

Less is more: tips voor een eenvoudige website

Wilt u helemaal meedoen met de online trend van dit moment door uw website zo eenvoudig mogelijk te maken? Dan kunt u dit gemakkelijk en snel bereiken door deze tips te raadplegen:

  1. Verwijder overbodige pagina’s van uw website en richt u enkel op de hoofdzaken van uw business. Als het mogelijk is, zet u alle informatie op uw website op één pagina.
  2. Verwijder overbodige teksten en houd uw webteksten zo kort en bondig mogelijk.
  3. Plaats enkel foto’s die echt iets toevoegen aan uw website. Nietszeggende stockfoto’s worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor beeldmateriaal en visuele effecten, want ook deze zaken maken uw website onnodig ingewikkeld.

 

Verder is het verstandig om informatie zo veel mogelijk te clusteren, zodat uw website er overzichtelijk uit ziet. Maak gebruik van kaders, lijnen en koppen en de bezoekers van uw website kunnen gemakkelijker navigeren. Zeker als u uw website heeft veranderd in een one page website, is het belangrijk om informatie te clusteren. Wilt u ook een trendy website laten maken? Exceptis helpt u graag verder. Vraag nu een webdesign offerte aan.